Sportmassage

Sporten is gezond, maar vergt ook veel van het lichaam. Daarom is het erg belangrijk om tijdig klachten te signaleren en het lichaam goed te verzorgen. Preventief handelen voorkomt nare en langdurige klachten.

Sportmassage is hiervoor ideaal. Een massage geeft een sporter zowel mentaal als fysiek een oppepper. U wordt behandeld op één of meer lichaamsdelen, ter bevordering van de conditie en preventie van nadelige gevolgen van sport. Zodoende kunt u op een verantwoorde wijze prestaties verbeteren en daarnaast de desbetreffende sport blijven beoefenen.

Wat is het effect van een sportmassage?

Enkele effecten van een sportmassage worden ook met een ontspanningsmassage bereikt.Ontspanningsmassage is gericht op een balans tussen lichaam en geest. Als je lichamelijk fit bent, dan zal je ook positiever in het leven staan. Regelmatig pijn en vermoeidheid in de rug, nek of schouders in een stressvolle periode? Een massage kan u helpen door de kalmerende en rustgevende werking. De spieren in het lichaam ontspannen, waardoor het lichaam de rust krijgt zich te herstellen. Dit geeft niet alleen een prettig gevoel, maar het lichaam kan ook beter worden belast. De investering in een massage loont zich voor een beter algemeen welbevinden, ook voor de langere termijn.

De belangrijkste effecten van ontspanningsmassage:

Massage is een klassieker en voor sommige culturen zelfs een dagelijkse lichaamsverzorging. Een sportmassage en ontspanningsmassage werken beide mee aan het bevorderen van de weerbaarheid tegen blessures tijdens het sporten. Maar af en toe is deze lichaamsverzorging niet voldoende. Andere preventiemiddelen zijn:

Mocht u desondanks alle voorzorgsmaatregelen toch onverhoopt een blessure krijgen, dan kan ik u begeleiden bij uw herstel. Aan de hand van een behandelplan, dat ik samen met u zal opstellen, proberen we de klachten zo snel mogelijk te verhelpen. In het kort ga ik als volgt te werk:

  1. Anamnese. Allereerst maak ik een anamnese, een vraaggesprek omtrent de gezondheid. Dit geeft mij een profielschets. Om welke soort sport of wat voor werk gaat het? Is de eetlust goed? Hoort bij een trainingsmethode een warming up en cooling-down? Etc.
  2. Functieonderzoeken en Inspectie. Alvorens een massage onderzoek ik uw lichaam op eventuele beperkingen in het bewegingsapparaat, kijk ik naar de lengte van de spieren en hun functionaliteit.
  3. Behandelplan. Na de profielschets en de functieonderzoeken stel ik in overleg met u een behandelplan op. Dit plan is gericht op een snel herstel, zodat u weer fit en zonder klachten aan de slag kunt

Wilt u meer informatie over een sportmassage, ontspanningsmassage of de behandeling van een blessure en voorzorgsmaatregelen? U kunt altijd contact met mij opnemen.