Stoelmassage opleiding

Interesse in een cursus?

Let op de volgende voorwaarden

De masseur moet een afgeronde opleiding hebben van NGS of van een ander instituut dat voldoet aan de eisen die een beroepsvereniging stelt aan het vak als sportmasseur.

Wat u van de cursus kunt verwachten

De manier van lesgeven bestaat hoofdzakelijk uit praktijk en zal aangevuld worden met stimulatie van drukpunten uit de Tuina therapie (TCM).

Tuina therapie is een Chinese massagetechniek, die gebruik maakt van manipulaties en drukpunten, teneinde een beter resultaat van de behandeling te krijgen.

Een stoelmassage op de werkplek van een bedrijf duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Bij mijn manier van stoelmassage is het gebruik van een massagebank noodzakelijk. Op de massagebank zal ik druk uitoefenen op het lichaam, zodat dit volledig ontspant. Vervolgens geeft de massagestoel de mogelijkheid het ontspannen lichaam nader te behandelen. Omdat de spieren en gewrichten af en toe geprikkeld dienen te worden, is het principe van slechts ontspannen masseren in veel gevallen niet mogelijk.

Soms zit er een blokkade in het lichaam die niet op te lossen is met alleen massages. In dat geval is het vaak het beste om middels onderzoek een diagnose te stellen. Afhankelijk van de diagnose kan cupping een effectieve therapie naast massages zijn. Een klant met bijvoorbeeld een klacht aan een knie of schouder kan na een vastgestelde diagnose middels cupping, manipulaties en bank- en stoelmassage snel en effectief tot het gewenste resultaat te behandelen zijn.

Door de diverse Westerse met Oosterse therapie├źn te combineren, geeft mijn vorm van stoelmassage het beste resultaat voor het lichaam en uiteraard de mentale gesteldheid.

Als u meer wilt weten over mijn werkwijze of interesse heeft in een cursus, neem dan gerust contact met mij op.